Рецидивисти! Кокорин и Мамаев пребили още хора, грози ги дълъг затвор

галерия:

Обръчът около руските футболисти Александър Кокорин и Павел Мамаев се затяга все повече. Днес са повдигнати нови обвинения за хулиганство срещу двамата, пишат всички медии в страната. В понеделник в полицията е получено оплакване от жена, че на кръстовището на улиците „Вторая Бресткая“ и „Болшая Садовая“ неизвестни лица са повредили автомобила й и са пребили нейния шофьор.

Записите на видеокамерите са показали, че виновниците за този инцидент са руският национал Кокорин и бившия играч на „сборная“ Мамаев. По това обвинение срещу двамата е заведено следствие за хулиганство.

Има постъпило оплакване срещу двамата, че на 8 октомври са нападнали пред хотел „Пекин“ телевизионен водещ от обществената телевизия „Първи канал“. Едва след това е станал инцидента в кафенето, където пребиха директор от Министерството на промишлеността и търговията Денис Пак, а сред пострадалите е и шефът на Научно-изследователски институт Сергей Гайсин.

Вчера двамата футболисти бяха принудително отведени на разпит, след като не се явиха самостоятелно в предварително обявения час. Те трябваше да отговорят на въпроси за нанесения побой срещу двама високопоставени чиновници в кафене в Москва. След това разследването срещу тях беше променено от побой на хулиганство.

Според водещия руски юрист Евгений Черноусов само за побоя срещу Денис Пак двамата може да получат ефективни присъди от по пет години затвор. Ако се докаже, че футболистите са се били уговорили предварително да нападнат чиновника, може да бъдат осъдени и на седем години лишаване от свобода. С нападението на телевизионния водещ срокът може да удължен до 12 години, а заради екшъна на кръстовището е възможно да има още по-голяма присъда, пише блиц.