Развод, дългове и дрога тласнали Бистрон към бесилото

Страхотни проблеми е имал защитникът Давид Бистрон, който бе шампион с Левски, където игра в периода 2008-2010 г. Чехът се самоуби чрез обесване в мазе, а новината шокира футболния свят днес.

В началото се заговори само за "финансови и семейни проблеми", но чешкото издание "Expres" пише, че Бистрон е натрупал сериозни дългове, а в последните години се е друсал с наркотици. За капак е бил в процес на развод със съпругата си Камила.

Явно всичко това се е натрупало и той е изпаднал в адска депресия, която е довела до фаталния изход.

Защитникът игра на топ ниво в Левски и Виктория (Пилзен). През 2011 г. обаче кариерата му тръгва надолу, след като през ноември дава положителна допинг проба. В кръвта му е открит амфетамин, заради което получава двугодишна забрана да играе футбол. През това време чехът започва да посещава психолог.

"Почувствах, че имам нужда. Исках нещо по-добро, така че отидох на психолог. Той ми помогна в мисленето", споделя той.

След изтичането на наказанието Бистрон се връща във футбола, като играе във втородивизионния Сигма Оломуц в своята родина. Заради контузия обаче прекратява кариерата си едва 32-годишна възраст.

След това той се мести да живее в Швейцария, където си намира доходоносна работа. Не оставя съвсем футбола, защото рита в пета дивизия за аматьорски клуб. Преди шест дни за последно е на терена 77 минути.