Осветлиха милионни дългове на фалиралия Любо Пенев

снимка: botevplovdiv.bg

Банков дълг извади на публична продан имоти за 700 хиляди лева на Любослав Пенев. Съдебният изпълнител Георги Михалев продава три парцела - общо 15 дка, в землището на Синеморец, на стойност 698 640 лева, пише "Флагман". Причината е просрочен кредит към „СИбанк”. Това е първа публична продан на земята, а търгът ще се проведе на 23 юни в Царево.

Любослав Пенев имаше намерение да изгражда вилно селище в Синеморец. Закупи имотите през 2006 година, вкара ги в регулация, плати за проект на затворения комплекс, но така и не е намери инвеститор, който да му помогне с мащабното вложение. Дълговете му към „СИБанк” достигнаха 2,5 млн.лв., а кредитната експозиция е обслужвана в бургаския клон.

Припомняме, че по искане на банката през 2009 година Любослав Пенев получи забрана да напуска страната, а в онзи момент той бе треньор на ЦСКА и отборът играеше в евротурнирите. Заради проблемите Любо бе на косъм да не замине с тима за Лондон за гостуване на Фулъм в Лига Европа. Легендарният №9 оправи проблемите си в последния момент и се появи на полувремето на мача в английската столица.