Разочарование в Русия след "несправедливата" загуба

снимка: БТА/AP

Селекционерът на Русия Фабио Капело определено не остана доволен от резултата срещу Белгия, след като неговият отбор е загубил злощастно двубоя си срещу "червените дяволи".

В края на двубоя пробив на Еден Азар завърши с подаване към Ориги, който вкара за 1:0 и подпечата билетите на Белгия за осминафиналите на Световно първенство 2014.

"Резултатът от мача е не закономерен. Аз съм доволен от това, което играха нашите футболисти, ние имахме възможности да победим. През второто полувреме ние доминирахме на терена. В мача с Алжир ни трябва победа. Равен резултат не ни върши работа. Да видим как ще играят алжирците и корейците, от този резултат много зависи", коментира след срещата Капело.

Глушаков логично беше много разочарован от загубата, заявявайки че чувството да загубиш е още по-тежко, когато е на "Маракана".

"Естествено, в душите ни има разочарование, но това е футболът. Пропуснахме последните контраатаки на белгийците. След мача Капело ни каза в съблекалнята, че не всичко е изгубено. Жалко, че загубихме на такъв стадион, това много ни усложни ситуацията.

Олег Шатов пък сподели, че настроението в отбора остава добро и всички се надяват да се стигне до победа над Алжир в последния двубой, която ще класира тима напред в турнира.

"Витсел обеща да победят Южна Корея. Ние продължаваме да се надяваме. Капело ни каза в съблекалнята: "Не овесвайте нос. Ние ще излезем от групата". И ни благодари за добрата игра. Играта се забравя, резултатът остава. Кой е виновен? Ние сме виновни. Няма кого повече да виним. При нас често се получава така: играем добре - няма резултат. Играем лошо - има резултат".

"Най-важното - не успяхме да вкараме гол. Много от това, което планирахме, се получи. Ние създавахме положения, те бяха много повече от тези на мача с Южна Корея. Главният извод - в нашия състав не се намери такъв като Азар", каза Фейзулин след срещата.