Разочарованата Ивет: Не спах няколко нощи след 9-ото място

снимка: БГНЕС/EPA

Днес Ивет Лалова кацна на българска земя след доброто си представяне на световното първенство по лека атлетика в лондон, на което обаче не успя да се класира на финала нито на 100, нито на 200 метра. Тя не скри разочарованието си от неуспеха да се класира за финалната фаза на спринта на половин обиколка. Ивет остана 9-а в крайното класиране и сподели, че в следващите няколко дни въобще постоянно е мислила как е било възможно да се добере до по-предна позиция.

"Не спах не само следващата, но изобщо следващите няколко нощи. По-скоро заради деветото място, защото е само едно място по-назад от големия олимпийски успех за мен през миналата година, а в същото време е далеч от финала. Гледам да го приемам философски и да го използвам като една много голяма мотивация занапред.", с усмивка заяви Ивет.

Спринтьорката разкри и част от бъдещите си планове. "Следва някой друг старт, някой турнир, след това задължителната 3-седмична почивка - моята годишна ваканция, която е обикновено през септември и октомври. Оттам нататък започваме пак отначало за 2018 година, която предстои. Много, много хубава програма, много интересна, тъй като има Европейско първенство в Берлин."

Тя говори и за това какво е успяла да каже на най-бързия човек на планетата Юсейн Болт. "Честно казано си говорихме малко, защото го издебнах в момента на загрявката. Ние в такива моменти сме доста концентрирани и трябваше да бъда доста нахална, но му благодарих и му пожелах успех занапред. Няма какво повече да му кажа, наистина той е дал всичко от себе си."

"Ще го запомня първенството с големия студ, който преживяхме там. Много дъжд. Най-вече с тази сърцата публика, която виждахме от сутрин до вечер, което много малко държави могат да покажат и да гарантират.", сподели Ивет.