Разговарял ли е Алонсо с Рон Денис?

снимка: Guliver/Getty Images

Звездата на Скудерия Ферари Фернандо Алонсо отрече информацията в британския ежедневник The Telegraph, че е водил разговори със силния човек в МакЛарън Рон Денис.

Не е тайна за никого, че Денис има силното желание да осъществи звезден трансфер за следващия сезон във Формула 1, като усилено се споменават имената на Алонсо и настоящия световен шампион Себастиан Фетел от Ред Бул.

И въпреки, че в повечето случаи информацията на The Telegraph е автентична и надеждна, самият Алонсо отрече пред испанската преса, че е разговарял с бившия си работодател в МакЛарън.

Преди два дни испанецът отново успокои и тифозите на "кончетата", че на този етап няма намерение да напуска Ферари, въпреки липсата на достатъчно шампионски потенциал от страна на Скудерията.

"Не, той (Рон Денис, б.р.) не ми се е обаждал. Тази информация на сто процента не е вярна", цитиран бе Алонсо от пресата на Иберийския полуостров.

Двукратният световен шампион отново изрази разочарованието си, че и през тази година Ферари не е в състояние да се бори за световната титла.

"Очевидно е, че през този сезон няма как това да се промени с оставащите седем състезания. Надеждите ни отново са насочени към следващата година. Надявам се, че ще успеем да скъсим изоставането си от Мерцедес, което е доста голямо за момента", обясни Алонсо.