Раонич и Гофен си стегнаха багажа от Мадрид

снимка: twitter.com

Милош Раонич стигна само до 1/8-финалите на "Мастърс" турнира в Мадрид, където бе спрян от безкрайно мотивирания Денис Шаповалов. В изцяло канадски сблъсък палачът на Григор Димитров претърпя поражение с 4-6, 4-6 от по-младия си опонент за 1:23 ч. игра.

Раонич бе по-близо до пробив в началото на първия сет, като при 3-2 в своя полза получи два последователни брейкбола. Шаповалов обаче ги отрази и остана в играта, като веднага след това самият той проби за 4-3. Младокът затвори частта при 6-4, без да даде шанс на номер 24 в света.

Вторият сет бе абсолютно огледален - Раонич пак имаше два брейкбола при 3-2, но отново ги пропиля. Дежавюто го застигна, когато Шаповалов проби отново за 4-3 и връщане за по-опитния канадец нямаше. 43-ият в света затвори и тази част с 6-4, като се класира на 1/4-финал. Там той ще срещне правещият фурор в надпреварата Кайл Едмънд.

Британецът надви Новак Джокович вчера, а днес надгради над този успех с 6-3, 6-3 срещу Давид Гофен. Така поставеният под номер 8 в схемата пак не оправда очакванията и още не може да намери оптималната си форма на една от любимите си настилки. 

Едмънд проби още в първия гейм от срещата от втори опит и затвори сета с 6-3 след нов брейк. През всичките си сервис геймове той не даде нито една точка за пробив на белгиеца. 

На старта на втората част британецът отрази два брейкбола, за да се мотивира и да пробие за 4-2. Той имаше мачбол още на сервис на Гофен при 5-2, но затвори срещата с 6-3 на свое подаване.