Раниери отказа китайски пари и италиански рай

снимка: БГНЕС/EPA

Позорно уволненият от Лестър италиански треньор Клаудио Раниери е отклонил няколко предложения за работа от Китай и Италия в дните след освобождаването си.

65-годишният италианец си е поставил като приоритет завръщане във Висшата лига на Англия и е готов да приеме всяко солидно предложение.

Раниери беше освободен ден след първия мач от 1/8-финалите в Шампионската лига като гост на Севиля с 1:2 и решението на шефовете на "лисиците" взриви футболния свят.

Само преди девет месеца Раниери беше извел Лестър до най-големия триумф в историята му - шампионската титла в Англия. Сегашното положение малко преди зоната на изпадащите е типичното състояние на Лестър, който е от клубовете "асансьор", който ту влиза, ту изпада от елита.

"Има интерес, но Клаудио иска да работи в Англия", каза агентът му Стив Катнър.

За поста на Раниери в Лестър пък няма интерес, защото повечето треньори и уважаващи себе си специалисти са възмутени от отношението към него, пише offnews. Считаният за фаворит Роберто Манчини директно отряза Лестър и отказа да води преговори.

Последното име, което се спряга е на Гуус Хидинк, който има опит във воденето на отбори от средата на сезона с краткосрочни ангажименти.