Ракетата влезе в историята с нова титла от Мастърса (ВИДЕО)

Рони О'Съливан защити титлата си на Мастърса, побеждавайки Джо Пери с 10-7 във финала. В зала "Александра Палас" Ракетата става и първият играч в историята, който печели турнира за седми път, изпреварвайки Стивън Хендри, с когото деляха върха.

Началото на вечерната сесия започна с много грешки от двамата и при две останали червени топки Рони водеше едва с 37-14 точки. Той все пак взе превес и поведе за първи път в срещата.

В следващата част Ракетата конструира цели два халф-сенчъри брейка (68 и 56 точки), а Пери не можеше да намери играта си от първата сесия.

Нова поредица от грешки на двамата състезатели свали доста от нивото на финала, но след няколко визити край зеленото сукно О'Съливан отново наложи волята си. Той записа и халф-сенчъри брейк от 85 точки, за да се оттегли на почивка при аванс от 8-4.

След кратката почивка Джентълмена най-после показа зъби и започна с чудесен дабъл, за да спре пропадането си със сенчъри брейк от 117 точки. Така след седем поредни загубени фрейма той най-после се разписа.

По-възрастният с година англичанин продължи да играе много класен снукър и след солиден халф-сенчъри брейк от 92 точки намали изоставането си само на две части.

Очевидно сега беше ред играта на Ракетата да покаже какво може, защото той избухна с пълно разчистване и първия си сенчъри брейк в двубоя - 112 точки, доближил го на една партия от трофея. Петкратният световен шампион получи златна възможност да завърши двубоя, но направи груб пропуск по горния десен джоб и Джо го наказа с поредица от 53 пункта.

Пери дръпна с 39 точки в партия №17, но направи пропуск и действащият шампион го догони. О'Съливан не успя да развие последната червена топка и тя се оказа ключова. Джо я пропусна за "жълтия" джоб, остави я готова за съседния и Рони разчисти до розова включително, за да грабне рекордна седма титла на Мастърс.

Така той взима чек на стойност 200 000 паунда, докато за Пери остават 90 000 паунда от наградния фонд. За първи път трофеят на Мастърс носи името на покойния трикратен шампион тук Пол Хънтър.