Невиждан обрат на Джо Пери го класира на финал на снукър Мастърс

Джо Пери е вторият финалист на престижния снукър турнир Мастърс, побеждавайки Бари Хоукинс с 6-5 в драматичен втори полуфинал в лондонската зала "Александра Палас".

Куриозното е, че Хоукинс вкара своя мачбол в осмата партия, но загуби. Джентълмена водеше с 2-1 след първите три партии, но после играта му се срина до 2-5 части. До осмата партия включително той нямаше нито един реализиран халф-сенчъри брейк и изглеждаше обречен.

Ключов се оказа осмият фрейм, в който левичарят реализира своя мачбол, но направи фаул и неговият съперник получи фрийбол, помогнал му да разчисти масата и да се закачи за мача.

Прилична серия от 57 точки на Пери му позволи да дръпне след това и въпреки съпротивата на опонента му (взети точки от два снукъра), разликата беше стопена само на една партия.

Халф-сенчъри брейк от 63 на Джо дори вкара мача в решителен фрейм, в който Хоукинс поведе с 50 точки, но неговият противник конструира невероятен брейк от 70 под напрежение и постигна обрата на сезона. Ястреба наниза брейкове от 51, 77, 58, 53 и 58 точки, пропускайки златна възможност да се класира за втора поредна година на финал срещу шампиона Рони О'Съливан.

За Пери това е първи финал в турнира. Първата сесия във финала е от 15.00 часа българско време. Играе се във формат 10 от 19 фрейма, а победителят взима 200 000 паунда, срещу 90 000 паунда за загубилия финалист.

gol.bg