Ракетата изрита Робъртсън от Мастърса в мач изпълнен с грешки

снимка: БТА/AP

Рони О'Съливан отстрани Нийл Робъртсън и на 1/4 финалите на Мастърс 2017. Ракетата ще чака да разбере с кого от двойката Марко Фу - Марк Алън ще спори за място на финала.

О'Съливан и Робърстън изиграха мач, какъвто никога до сега не са играли. Двамата направиха повече грешки и фаулове отколкото точни и хубави удари. Публиката в залата стана свидетел на възможно най-лошата игра от страна и на двамата. За грешките виновник може да се посочи и новото сукно, което бе опънато преди 1/4 финалите.

Робъртсън спечели първия фрейм със 74 точки. След това със серия от 62 и общо 72 точки О'Съливан изравни резултата. С нов халф сенчъри брейк от 51 Ракетата обърна резултата за 2:1. От тук вече грешките започнаха да изникват все по-често. Австралиецът успя да изравни резултата за 2:2.

След това много силна игра на Робъртсън му даде предимство в мача. Първо серия от 59 и 62 донесе аванс на левичара от Мелбърн. Стигна се до трето изравняване на резултата, където Робъртсън направи серия от 30 точки, но сбърка фрапантно. Ракетата това и чакаше и с нов халф сенчъри брейк от 55 точки и последвали няколко грешки от страна и на двамата играчи се стигна до 3:3.

Седмият фрейм тотално показа колко много могат да бъркат двама от най-добрите снукър играчи в света. С резултат от 69:46 О'Съливан излезе напред в резултата. Осмият фрейм също бе изпълнен с много брак, но англичанинът излезе по-големият късметлия и с два флука спечели партията.

Деветият последен фрейм бе върхът на айсберга. Двамата се изпреварваха кой ще направи повече грешки и фаулове. Съдията Ян Верхаас трябваше на няколко пъти да предупреди и двамата състезатели, че ще загубят служебно фрейма заради фаулове. О'Съливан отново направи няколко флука и стигна до крайната победа.