Фаворитите Хигинс и Бингам пиха по една студена вода на Мастърса по снукър

снимка: Monique Limbos

Фаворитите на Мастърса по снукър в Лондон пиха по една студена вода. Първо северноирландецът Марк Алън показа характер и надви драматично шотландския боец Джон Хигинс още в първия кръг на турнира, след като го преодоля с 6:5 фрейма.

Срещата вървеше доста равностойно и се наложи да бъде решена в последния възможен 11-та партия. Срещата започна обнадеждаващо за Хигинс и той дръпна с 2:0 фрейма, но те бяха изравнени на 2:2 след два последователни за неговия опонент. Джон обаче поведе с 3:2 във фреймовете след халф-сенчъри брейк от 54 точки, но Алън изравни и дръпна с 4:3 в резултата, след като в седмия фрейм стигна до сенчъри брейк от 104 точки.

Следващите фреймове вървяха фрейм за фрейм до 5:5. В решителната част двамата грешаха непредизвикано - явно подавайки се на напрежението. На няколко пъти Хигинс имаше чудесни възможности да елиминира своя опонент, но в крайна сметка грешеше левашки.

Във втората среща също имаше изненада. Станалият преди дни баща Стюарт Бингам бе фаворит срещу Джо Пери-Джентълмена и си събра багажа рано-рано. Битката между англичаните се разви по вкуса на аутсайдера, който победи с разгромното 6:1 фрейма. 

До момента Джентълмена имаше само 1 успех на Мастърс, но сега демонстрира впечатляващи точкови серии и не остави никакъв шанс на Бингам. Джо Пери записа и 2 стотачки на своята сметка в "Александра Палас".

Любопитно бе, че и в двата мача се стигаше до равен фрейм и се налагаше победителят да се реши с допълнителна черна топка. И в двата случая с по-здрави нерви блеснаха Марк Алън и Джо Пери.