Радо Стойчев: На германците ще им се връща!

снимка: БТА

Най-успешният български треньор на клубно ниво Радостин Стойчев сподели очакванията си за решителната фаза на Европейското първенство по волейбол в България и Италия. В сряда от 20:45 часа националите излизат в битка за място на полуфиналите срещу добре познат противник – Германия.

"Спортът е за това да се побеждава във всеки мач, във всяко състезание. Сметките са абсолютно недопустими в спорта и съм абсолютно убеден, че това винаги се връща и то не може да остане скрито и покрито.

Хората, които постъпват по този начин, свършват зле. Това е моето мнение, показва ми го опита. Във волейбола, в спорта и в живота такива дребни сметки не минават", коментира Стойчев слуховете, че отборът на Германия е загубил мача си срещу Холандия, за да може да се изправи срещу "лъвовете" на четвъртфинал.

"Абсолютно не одобрявам освиркванията на противниковия отбор при представянето. Това например за мен е много неприятно. Не ми харесва фактът, че когато нашият отбор, поради някаква причина, започне да губи и започват критики.

Одобрявам когато някой интелигентен човек изкаже персонална критика по отношение на някаква ситуация или човек, но да се скандира и да се вика против отбора, не го приемам. За радост за сега удържаме нещата с двете победи 3:2, но в геймовете, в които беше оспорвано до края, вече се чуваха негативни настроения, което не одобрявам.

Отборът е да се подкрепя!", изказа мнение за българската публика треньора на Тренто пред камерата на bTV.