Пуснаха четирима от ареста в Хърватия, изписаха и трима от болницата

Министерството на външните работи продължава да ни държи в течение със случващото се с феновете на Левски в Хърватия. Както вече е известно привърженици на Хайдук (Сплит) нападнаха българите в Задар рано тази сутрин. В следствие на сблъсъците 22-ама левскари са били задържани. Стана ясно обаче, че 4-а вече са пуснати от ареста. Според информацията на министерството ставя ясно, че и трима са приети в болница. Един от тях е със счупена ръка. Запалената кола пък се разследва като криминален случай.

Ето съобщението на министерството на външните работи:

Към 11.00 ч 18 български граждани, привърженици на ФК „Левски“, са все още в полицейското управление на гр. Задар, за да предоставят писмени показания във връзка с инцидент с опожарен български автомобил и поредица от сблъсъци с фенове на ФК „Хайдук“ (Сплит).

Трима български граждани са с леки телесни наранявания в следствие на инцидента през изминалото денонощие. Един от пострадалите е със счупена ръка. На тримата български граждани е оказана медицинска помощ и са изписани от болничното заведение.

Българският посланик в Загреб Таня Димитрова е получила уверенията на хърватските власти, че подпалването на българския автомобил се третира от закона като тежко криминално деяние и инцидентът ще бъде разследван.

Българското посолство остава в постоянен контакт с местните власти и с българските граждани.