Пушката и златните момичета поведоха благотворителна инициатива

снимка: Булфото

Празничните герои на Holiday Heroes събраха музиканти, актьори, спортисти и хора от бизнеса, обединени от своята сърдечност и съпричастност.

Поводът беше благотворителен концерт-изложба на сдружението, което за втора поредна Коледа ще подари празнични пакети на хиляди семейства в нужда.

Сред официалните гости на събитието бяха националните състезателки по художествена гимнастика с треньорката Ина Ананиева и бившият волейболен национал Евгени Иванов-Пушката.

Те се включиха и в благотворителната изложба с вещи от професионалната си кариера с голяма сантиментална стойност. Златните момичета дариха за каузата на Празничните герои топката, с която изиграха съчетанието си по "Лунната соната", разтърсиха Олимпиадата в Лондон през 2012г. и вдигнаха целия свят на крака.

Това беше и един от първите продадени артикули на търга, от който инициатива успя да събере повече от 3000 лева, за да могат да бъдат закупени хранителни продукти за коледните пакети, които тази година ще бъдат подарени на 5000 семейства в нужда.

Волейболистът Евгени Иванов също помогна на благородната инициатива, като подари екипа си от националния отбор.

На благотворителната изложба бяха изложени и фланелка от националния отбор, бутонки и топка предоставени от Валери Божинов, вратарски ръкавици на Николай Михайлов, топка с автографи на мъжкия волейболен отбор на ЦСКА, както и фланелки на футболиста на Кайзерслаутерн Мариан Христов и нападателя на ПФК Левски Христо Йовов.

В благотворителната изложба се включиха и много популярни лица от българския шоу бизнес. Орлин Павлов дари за инициативата обувките си от Dancing Stars, Бориса Тютюнджиева се включи с короната от един от първите й конкурси през 2006 г.

Колекционерите можеха да станат собственици на диск с "Всеки ден" - последният албум на Сленг; кукла, с която Калин Врачански е играл представления в Кърджали; сценичен костюм на Йоко Захариев.

Водещата Ирина Тенчева предостави една от първите си авторски картини, а платна бяха изложили и Димитър Хинков, Иван-Александър Тодоров и актрисата Магдалена Топузова.