ПСЖ постла "Пътеката за Конте"

галерия:

снимка: twitter.com

Шефовете на ПСЖ са набелязали Антонио Конте за заместник на Унай Емери, който ще напусне поста през лятото. След загубата от Реал (Мадрид) на 1/8-финалите в Шампионската лига испанецът е загубил тотално доверието на клубното ръководство. Мениджърът на Челси е в сериозен конфликт с ръководството на "сините" и времето за него също е перфектно да потегли към "Парк де Пренс".

В днешния си брой френският спортен ежедневник "L'equipe" излезе с главна страница, посветена на бъдещата сделка. Заглавието на материала е "Пътеката за Конте", а в него се пише, че парижани са се свързали с брата на Антонио - Джанлука. Агентът му Федерико Пасторело пък ще замине за Париж следващия вторник, където ще получи детайли около сделката и ще постигне евентуална договорка.

В Париж признават, че зад кулисите на "Парк де Пренс" има огромно напрежение и тимът трябва да бъде преструктуриран. Такава ще е задачата пред италианския специалист, който спечели титлата в английската Висша лига още в първия си сезон - 2016/2017 г. Той за момента не е успявал да се добере до най-престижното отличие в клубния футбол и смята, че именно с ПСЖ ще има шанса да вдигне Шампионската лига.

Според изданието Конте ще акостира в Париж не само заради парични облаги, но и от състезателна гледна точка.