Астори обедини футболна Италия, "Ла Виола" с емоционално писмо към капитана (ВИДЕО)

снимка: twitter.com

Днес цяла футболна Италия се изпрати капитана на Фиорентина Давиде Астори в последния му път. Тялото на трагично починалия 31-годишен футболист бе откарано в базиликата "Санта Кроче" във Флоренция, където бе отслужена панахида, предшестваща погребението на италианеца.

Цяла Флоренция се събра по улиците и пред катедралата, където с овации и мълчание посрещна своя капитан. Ковчегът му бе докаран от базата в Коверчано. Фенове, футболни деятели, играчи и треньори носеха шалове и тениски с името на Астори, а съотборниците му се появиха в тъмни костюми. На панахидата присъстваха и Масимилиано Алегри, Джорджо Киелини и Джанлуиджи Буфон, както и други футболисти на Ювентус, който се счита за голям съперник на "Ла Виола".

На церемонията присъстваха още Филипо Индзаги, Мохамед Салах, Лучано Спалети, Алесандро Флоренци и други.

Футболистът на Фиорентина Милан Бадел прочете емоционално писмо от всички в отбора до капитана:

"Давиде, ти си честен, директен, прагматичен. С дълбокия си поглед можеш да влезеш в очите на всеки и да останеш там, не си като другите.

Успя да говориш с всички нас, да ни покажеш пътя. Винаги си говорил със сърцето си, мотивирал си най-младите и най-старите със сърцето си - дар, който не много хора притежават. Ти си най-добрият съотборник, за когото може да си мечтае едно младо момче, пробиващо в тази красива игра. Как да забравим смеха ти, чувството ти за хумор?

Не си като другите, ти си футболът. Мислите ни са с майка ти и баща ти, с братята ти, с Франческа и принцеса Виши (б.а. - съпругата и дъщерята на Астори). Ти беше мъж с главно М и ние ще й кажем това.

Всяка сутрин ти пръв влизаше във физиото и включваше светлината. Ти си светлина за всички нас.

Благодарим ти, Давиде!".