Само в Sporta.bg! Прякорите на звездите в Барса - Комара, Бълхата, Канибала, все кръвосмучещи

снимка: официален сайт на Барселона

Пародийните изяви на ръководството на Барселона в последно време нямат край. Не е изненадващо, че феновете на каталунците не одобряват босовете и искат смяна на караула. Първо изпуснаха Неймар, после привлякоха няколко играчи, които не отговарят на класата на клуба. Титли в Испания и в ШЛ също не се виждат на хоризонта.

Все пак един от футболистите, които дойдоха може и да има потенциал да помогне на клуба. Става дума за Усман Дембеле. Дошлият за над 100 милиона евро от Дортмунд французин се изложи като кифладжия при представянето си. Той не успя на няколко пъти да дриблира адекватно с топката и стана за смях. Качествата му обаче не са за пренебрегване.

Не стоят така обаче нещата с прякора му. Оказа се, че неговите съотборници в националния тим на Франция, а вече и в Барса - Самюел Юмтити и Люка Дин са му лепнали прозвището Комара. Самият Дембеле призна пред медии, че вероятно му викат така, защото е бърз и дребен. Дали е така или не - не е ясно.

Факт е обаче нещо друго. Звездите на Барса имат уникални прякори, подхождащи повече на бандити от България. С привличането в тима на Дембеле положението придобива интересен ракурс, който вече няма как в Sporta.bg да не отбележим. 

Лионел Меси е известен с това, че му викат Бълхата (La Pulga). Дори в заглавия често името му е заменяно с Бълхата. Всеизвестно е, че другият голям герой за каталунците - Луис Суарес е с прозвище Канибала. Той сам се погрижи за това, след като няколко пъти захапа противници и то по време на игра. 

Сега в Барса Бълхата и Канибала се събраха с Комара. Все кръвопиещи. За жалост на феновете миналия сезон те не смучеха от кръвта на противниците си...Да видим ка ще е през този.