Първо в Sporta.bg: Лишават Ботев от домакинство заради удар с предмет в главата срещу Гъргоров

снимка: botevplovdiv.bg

Делегатът на дербито между Ботев (Пловдив) и Локомотив (Пловдив) заяви специално за Sporta.bg, че е описал дословно инцидент по време на мача, който се случи в 28-та минута. Тогава звездата на гостите Емил Гъргоров бе нацелен в главата от предмет, който полетя от трибуните, в които седят привържениците на "канарчетата".

Бадема се свлече театрално на земята и му бе оказана лекараска помощ, но въпреки това нямаше проблем да доиграе мача.

Sporta.bg се добра ексклузивно до делегата на срещата и до това, което той е написал в доклада си:

"Написал съм, че в 28' Гъргоров бе ударен със запалка в главата. Предметът бе ясно, че долетя от сектора, където стоят привърженици на домакините. Как точно ще бъде тълкуван този инцидент от дисциплинарната комисия не е моя работа. Те имат правото да тълкуват дали от удара има последтвия за играч или не."

Почти със 100%-ва сигурност "жълто-черните" ще бъдат глобени солено заради изцепката на фена, който уцели Бадема, а вероятността отборът да бъде лишен от домакинство също е реална, тъй като "канарчетата" бяха предупредени преди тази среща за бурните действия на феновете си.

Както е известно трибуните на стадиона в Коматево се намират в непосредствена близост до терена и това е предпоставка за такива инциденти, като този със звездата на "смърфовете".