Първи трофей за годината за Ивайло Пеков

снимка: БФ Снукър

Пловдивчанинът Ивайло Пеков записа първа победа в турнир на Българска Снукър Федерация през настоящия сезон, който се проведе в спортен клуб „Академията“.

На финала той се справи със съпротивата на Никола Кемилев след 4:1 фрейма в много интересен двубой. Преди това в полуфиналите Пеков обърна настоящия номер 1 в ранглистата Братислав Кръстев след като изоставаше с 1:2 фрейма в най-драматичния двубой на турнира.

Двамата достигнаха до равен резултат в четвъртия фрейм и това принуди ново изваждане на черната топка, където Пеков бе по-съобразителен и изравни резултата, след което стигна и до победата в последния фрейм.

 

Започвам годината, както завърших предишната!1-во място на ранкинг турнир 5 !Siiiiii 󾟛󾍁Starting 2016 in the same way I finnished 2015! 1st place on 5th Bulgarian tournament for this season !

Posted by Ivaylo Pekov on Sunday, January 17, 2016

Никола Кемилев надделя над Сашко Димитров с 3:2 фреймав другия полуфинал, който също предложи много емоции на събралите се фенове.

Най-голям брейк в турнира записа Христо Сираков, който реализира 79 точки при победата над Николета Николова. Изненадата в първия кръг бе отпадането на младия Теодор Чомовски, който отстъпи на Лъчезар Гергов.

След актуализирането на родната ранглиста ще станат ясни и имената на играчите, които ще представят България на Европейското първенство по снукър за мъже и младежи в Полша, в началото на февруари.