Първи гол за Франк Лампард в Америка (ВИДЕО)

снимка: twitter

Близо 14 месеца, след като подписа с Ню Йорк Сити (по-голямата част от тях прекара под наем в Манчестър Сити), Франк Лампард най-накрая се разписа за радост на феновете на тима.

37-годишната легенда на Челси откри резултата при победата с 2:0 над Торонто на "Янки Стейдиъм" и по този начин тимът му се изкачи до второто място в Източната Конференция.

От както е в Америка от средата на юли, Лампард неколкократно бе измъчван от леки травми, които в крайна сметка го спираха от участие в мачовете на Ню Йорк Сити. 

Въпреки това, той имаше нужда само от 20 минути, за да започне да бележи за "небесносините". Андреа Пирло - друго звездно лятно попълнение, който се подвизаваше от дясно на полузащитата, намери по невероятен начин свободния на границата на наказателното поле Алън, който върна към Лампард. Полседният не успя да нанесе чист удар по топката, но тя от своя страна тупна няколко пъти пред стража на Торонто Крис Конопка, което допълнитело го затрудни и в крайна сметка кълбото се озова в мрежата.

"Не отправих най-добрия удар, но се радвам, че успях да отбележа. Имах трудно начало в Америка заради контузиите, но с времето започвам да се чувствам все по-добре. Искам да покажа на хората какво мога, искам да се раздавам за Ню Йорк Сити. 

Няма как да не се радвам, че до мен играе играч като Андреа Пирло. Той е владетелят на топката, на техниката, на паса - невероятен футболист, завършен. Винаги съм сигурен, че ако се движа по терена, рано или късно някой от пасовете му ще стигне до мен", сподели след срещата пред журналистите Франк Лампард.