Лудогорец задължително търси нов вратар през зимата

снимка: БТА

Шампионът на България Лудогорец вече е наясно с един от постовете, на които ще търси подсилване през зимния трансферен прозорец, научи "Тема Спорт". Разградчани ще се опитат да си осигурят услугите на нов вратар. В момента старши треньорът на "орлите" Едуард Ераносян разполага с трима играчи на този пост. Това са националът Владислав Стоянов, записалият 1 мач за България Иван Чворович и хърватинът с канадски паспорт Милан Борян. 

Със сигурност през зимната пауза от Разград ще си тръгне сърбинът. Той има договор с клуба до края на настоящия сезон, но не попада в сметките на спортно-техническото ръководство. Именно това е причината Чворович да се подготвя с втория отбор на "зелените". Показателен за намеренията на шефовете бе фактът, че дори след контузията на титулярния вратар Стоянов, бившият страж на Миньор (Перник) не попада дори в групата на първия отбор.

Не само той обаче може да си тръгне. Индикациите, идващи от "Лудогорец Арена", са, че през зимата клубът ще се опита да продаде самия Стоянов, чиято форма спадна сериозно. В допълнение към това по време на подготвителния лагер преди евроквалификацията с Норвегия Владо скъса менискус и се подложи на операция, която го извади за месец от строя. Всичко това кара ръководството на "орлите" да търси нов човек под рамката.