Прокобата на Ролан Гарос пак се активира за Григор

Григор Димитров отново не премина към осминафиналите на Ролан Гарос. Така прокобата на клея в Париж пак се активира за нашето момче, което никога не е постигало 3 поредни успеха на този турнир. Днес Григор приключи участието си на Ролан Гарос в трети кръг, след като загуби от Фернандо Вердаско с 6-7(4) 2-6 4-6. Световният №5 пропусна четири сетбола в края на първия сет и загуби частта, а после физическата умора все повече тежеше на българина, тонусът липсваше, а опонентът му отлично се възползва от ситуацията. Вердаско за седми път в кариерата си се класира на 1/8-финал на Ролан Гарос.

Вердаско демонстрира мощта на форхенда си и с дълбоки удари извади от баланс българина при 15-30 в първия гейм и стигна до два поредни брейкбола. Първата ни ракета изравни, но предостави нов шанс пред испанеца и предаде подаването си. Димитров все пак даде моментален отговор и осъществи рибрейк – 1-1.

Световният №5 се опита да взима топката по-рано, за да отговори на агресията на Вердаско, което доведе до много качествени точки и темпови разигравания от основната линия. Сервисът на Димитров също влизаше, което му помогна да се чувства много по-уверено – 5-4.

Григор стана много по-активен и в дванадесетия гейм започна да посреща почти от основната линия, а новият тактически ход даде желания резултат. Вердаско игра ва банк на няколко пъти, но неутрализира общо четири сетбола и вкара развръзката в тайбрек, в който господстваха грешките, а Фернандо спечели дългия гейм със 7-6(4).

Григор пропусна два брейкола в третия гейм от втория сет и съперникът му се измъкна – 2-1. В шестата част първата ни ракета закъсня за форхенд при 0-15, а после отново не се придвижи добре и сбърка трети форхенд – 0-40. Кошмарният гейм продължи и Димитров бе пробит на нула.

Българинът стана пасивен и реши с тичане и връщане да затрудни Вердаско, но това въобще не помогна, а натрупаната физическа умора все по-отчетливо си личеше. При 2-5 топ тенисистът ни подаваше за оставане и направи двойна грешка при 15-30, след което отстъпи – 2-6.

Tenniskafe.com

    Информация за реклами в Twitter и поверителносГригор трябваше да се бори със зъби и нокти за първия си сервис гейм в третия сет. В играта му я нямаше типичната за него пъргавина, пропуските преобладаваха, а накрая логично и пробивът стана факт – 0-2. Вердаско затвърди, с което шансовете на Димитров вече клоняха към нулатСветовният №5 започна много често от задната линия да играе деми волета, което бе ясен показател, че краката му не се движат – 0-3. Концентрацията на испанеца обаче драстично спадна и се стигна до рибрейк – 2-3.Вердаско веднага взе отново предимство и проби за 4-2, затвърждавайки впечатлението, че съперникът му е физически изчерпан, но изигра нов много слаб сервис гейм след това – 4-3. Първата ни ракета върна паритета, а при 4-5 сервираше за оставане, изостана 30-40 и се пречупTennisKafe.com