Продават Тотнъм на американци?

снимка: БТА/AP

Американската частна инвестиционна компания "Кейн Хой Ентърпрайзес" обяви в петък, че фирмата обмисля оферта за закупуването на основния пакет акции на английския Тотнъм, информират днес медиите на Острова.

лондонският клуб, който в момента търси финансиране за новия си стадион, оценен на 400 милиона паунда, отрече настоящият собственик Джо Люис да търси продажба, но отвъд Океана вярват, че компанията вече е влязла в контакт с представители на елитния английски тим.

От компанията обаче оповестиха намерението си с официално изявление, като беше разкрито, че преговорите между двете страни са започнали. От Тотнъм потвърдиха за подобни срещи, но ръководството на клуба е категорично, че не е ставало дума за продажба на отбора.

В същото време президентът на тима даниел Леви нае консултантската компания "Ротсчайлд" относно начина, по който лондончани могат да съберат необходимите средства за издигането на нов стадион с 58-хиляди седящи места. Новият стадион беше заложен в плановете на клуба заради сериозните инвестиции в останалите топ отбори в Англия, които имат по-големи стадиони от този на Тотнъм.

В момента обаче ръководството има сериозни затруднения в събирането на средства, като това ще наложи отборът на играе на стадиона на Милтън Кейнс Донс през сезон 2017/18, въпреки че информацията не е потвърдена официално от двата клуба.

При условие че "Кейн Хой" закупят контролния пакет акции на Тотнъм, компанията ще се превърне в 5-ия американски собственик в Премиър лийг. Американци държат Манчестър Юнайтед, Арсенал, Астън Вила и Ливърпул.