Проблемите за шампиона и Ред Бул продължават

снимка: БТА/AP

Проблемите за Ред Бул в предсезонната подготовка продължават с пълна сила и в Бахрейн, след като в RB10 Себастиан Фетел навъртя 5-а най-бърза обиколка, но изкара едва 15 обиколки на пистата.

В началото на тестовете той изобщо не се появи на пистата, а след като изкара болида си за няколко обиколко проблемите с прегряването на мотора отново се проявиха и след 14 състезателни обиколки той се прибра отново в бокса.

Преди няколко седмици в Херес Ред Бул отново имаха сериозни проблеми, като дори гръмна мотора на болида. Сега не се стигна до подобен прецедент, но специалистите вече се опасяват, че екипът на Ейдриън Нюи няма да се справи навреме с възникналия проблем.

"Не е лесно да намерим бързо решение, но мисля, че разбираме проблема. Решихме проблемите, които имахме на Херес, и успяхме да запишем няколко обиколки днес. Но често се случва да оправиш един проблем и веднага да се появи нов. За това са тестовете", спокойно заяви Фетел след първия тест в Бахрейн.

Иначе днес на трасето най-бърз беше Нико Хюлкенберг с Форс Индия, който навъртя 78 обиколки и записа време от 1:36.880. На второ място остана Алонсо с Ферари и 0.99 секунди изоставане (64 обиколки).  Мерцедесът на Люис Хамилтън остана 3-и (1:37,908 минути и 74 обиколки).

Най-много обиколки днес записаха дебютанът Кевин Магнусен с МакЛарън, който остана на пистата за 81 обиколки, а Сутил (Заубер) - една повече. Тестовете продължават и утре.