Признание! Най-авторитетната швейцарска медия връчи Оскар на Владо Стоянов

Една от водещите и минаваща за супер авторитетна швейцарска медия "Blick.ch" направи интересен анализ след снощния мач между Лудогорец и Базел. Изданието оплю местния шампион и се възхити на уменията на вратаря на "орлите" Владислав Стоянов.

Мачът:

Какво за мача? Въпросът бе кой от двата отбора ще зимува мислейки за Лига Европа. Залогът предположи именно това, което се случи на терена - предпазливост. Все пак Базел успя да пробие защитата на Лудогорец и пред Лука Дзуфи се откриха двете най-чисти положения (16-а и 44-а минута) за първата част. В студентата вечер в София едно нещо бе в полза на българите - отборът! Две страхотни възможности и шанс за откриване на резултата се откриха пред Щефен и Мохамед Елиунуси, но и двамата не успяха да пречупят Владислав Стоянов. Треньорът Урс Фишер опита да промени нещо с двойна смяна, но и това не даде резултат.

Цел:

Няма!

Статистика:

Влакът за Лига Европа ще отпътува, а Базел ще остане на спирката. Нулевото равенство в София прати Базел отново на дъното в Група А. Това е така, защото Лудогорец излиза, че е "спечелил" в директните двубои, след като в швейцария резултатът бе 1:1. Според правилата на ФИФА голът на чужд терен дава предимство. Стигна се до там, че Базел тряба да вземе повече точки от Лудогорец в последния кръг от груповата фаза, за да се качи в последния вагон и да отпътува за Европа.

В ролите:

Един от най-активните за Базел Михаел Ланг призна, че е доста разочарован. "Бесен съм. Трябваше да има голове беззначение колко. Сега срещу Арсенал ще трябва да се мобилизираме и да стигнем до точка. Джака също се закани за точки от "топчиите".

Най-добър:

Владислав Стоянов! Действително той бе единственият играч на терена, който бе безгрешен. Извади всички положения, които Базел сътвори. Особено феноменално бе спасяването след удара на Елиунуси в 76-ата минута.

Най-слаб:

Седу Думбия. Той остава без гол във всичките пет мача от група А досега.

Шансът остава:

Лудогорец е с крачка пред Базел. Всичко обаче ще се реши на 6 декември. Швейцарците трябва да вземат поне точка от Арсенал.