Байерн напълни хазната-прибраха над 625 милиона евро

снимка: БГНЕС/EPA

Шампионът на Германия Байерн Мюнхен отчете рекорден оборот от 626,8 милиона евро за сезон 2015/16, съобщиха от клуба по време на годишната си асамблея. Това е с над 100 милиона повече спрямо оборота за предходния сезон, който бе 523,7 милиона евро. Чистата печалба на Байерн за предишния сезон, след облагането с данъци, е 33 милиона евро, което е с почти 10 милиона повече от предния сезон, когато бе 23,8 милиона.

"Намираме се в чудесна позиция от финансова гледна точка", заяви финансовият директор на клуба Ян-Кристиан Дреезен. "Нашият финансов ръст ще ни позволи да направим нужните инвестиции в отбора, така че да останем конкурентоспособни сред европейския футболен елит", добави Дреезен. 

Той обясни, че увеличените приходи се дължат на нарастващия брой спонсорски договори и на факта, че клубът вече напълно изплати стадиона си "Алианц Арена". По време на днешното събиране на ръководителите на Байерн се очаква да бъде гласувано връщането на Ули Хьонес като президент на клуба, след като излезе от затвора заради финансови нарушения.