Прищина приема Финалната четворка на Балканската лига

Ръководството на Балканската лига по баскетбол определи Сигал Прищина (Косово) за домакин на Финалната четворка в надпреварата през този сезон от 25 до 27 април.

Решението бе взето, след като внимателно бяха разгледани двете официални заявки, които пристигнаха до крайния срок на 10 април - от Левски и Сигал Прищина.

Шампионът Галил Гилбоа (Израел) не подаде заявка, а това не стори и другият български участник във финалната четворка Балкан. Отбора вече се подвизава в нова зала и се очакваше да изяви желание да приеме заключителната фаза на турнира в нея, но тов не се случи.

Тази година Левски чества вековния си юбилей и искаше да зрадва феновете с възможността да наблюдават мачовете от финалната четворка в София.

От Балканската лига поздравиха "сините" за празника и им пожелаха още 100 години, в които да правят феновете си щастливи и горди, но напомниха, че отборът вече бе домакин на финалите в турнира преди четири години.

Sporta.bg припомня, че миналата година Финалната четворка също се проведе в България, а домакин бе в Самоков.

Така от Балканската лига прецениха, че когато има заявки от други държави и отбори, които изпълняват всички изисквания, те трябва да бъдат уважени и с приоритет.

Сигал Прищина изпратили оферта, която покрива всички изисквания за организиране на Финалната четворка и поради това тяхната добра работа бе наградена.

Така в столицата на Косово на 25 април полуфиналите ще противопоставят Левски - Балкан и Сигал - Галил Гилбоа. Израелците защитават своята титла, която миналта година спечелиха срещу Левски.