Присъдиха служебна загуба за Балкан, Левски Лукойл дебне под върха

галерия:

снимка: lap.bg

Казусът "Балкан" стана основна тема в родния баскетбол през последните дни, а причината е, че в даден момент от мача срещу Академик Бултекс 99 ботевградчани бяха с петима чужденци на паркета. Играта веднага бе спряна, защото това противоречи на правилата, приети от НБЛ. Макар треньорът Небойша Видич да смени веднага ротацията, пловдивчани подадоха контестация, а крайното решение, което специалната комисия взе, е служебна загуба за Балкан.

Комисия в състав Лили Борисова, Сандра Велчева, Иван Чолаков, Петър Георгиев и Тодор Стойков препоръча на генералния мениджър на НБЛ Борисова да отсъди служебна загуба на Балкан, след като топката е била в игра, когато петима чужденци са били на терена, и по този начин уважава контестацията на Академик Бултекс 99.

Така ботевградчани не записаха точки в този кръг, макар да спечелиха мача с 86:76. Академик пък прибави 2 в своя актив.

В същото време Левски Лукойл се възползва от създалата се суматоха и се доближи още повече до лидера Балкан. "Сините" надвиха Берое със 78:68 и вече имат 15 успеха. Победите, заедно с петте поражения, за момента носят на тима на Константин Папазов 35 точки, като толкова имат и лидерите от ботевград. Отборът на Небойша Видич обаче е с мач по-малко, като има 16 успеха и 3 загуби.