Президентът зарадва "грациите", ще прави Академия за художествена гимнастика

снимка: twitter.com/bnr.bg

Президентът на Република България генерал Румен Радев прие момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика и техните треньори, както и председателя на родната федерация Илиана Раева, съобщават от президентството.

Държавният глава предложи страхотна идея на "грациите", а именно създаване на Международна академия за художествена гимнастика, която да обединява целия процес на обучение, подготовка, рехабилитация и почивка на български и международни отбори.

"Успехите на българските спортисти многократно надхвърлят условията, в които те тренират и живеят. Време е държавните институции и бизнеса да обединят усилията си и да инвестират в създаването на модерни центрове за подготовка в областите, в които българският спорт има традиции и успехи на световно равнище. Една от тях безспорно е българската художествена гимнастика", категоричен бе Радев.

"България има нужда от "дом" на художествената гимнастика, в който да бъдат събрани всички успехи в тази сфера, които да възпитават и вдъхновяват хиляди деца да се занимават със спорт", заяви президентът, правейки страхотен жест към златните ни момичета.