Президентът на УЕФА изля суперлативи по адрес на Боби Михайлов

снимка: twitter.com

Президентът на УЕФА Александър Чеферин сподели задоволството си от съвместната работа с БФС. На специална пресконференция у нас той заяви, че родната централа се е справила прилично с инвестициите и развитието на футбола. Словенецът засипа със суперлативи настоящия президент на БФС Борислав Михайлов и показа пълна подкрепа към него в предстоящия конгрес, на който ще се реши дали Боби ще поеме за четвърти път властта. 

"Доволен съм от срещите, които имах до този момент. За мен беше важно, че правителството и кметовете са готови да развиват футбола. Очевидно тяхното взаимодействие с БФС е на високо ниво. За всички е ясно в цяла Европа, че България е футболна страна. По отношение на инфраструктурата нещата се развиват с прилични темпове. Разбира се, винаги може и по-добре. Подчертах, че тази национална футболна база е една от най-красивите и добре направени в цяла Европа", заяви Чеферин за футболната база в Бояна.

"Михайлов е ветеран в Изпълнителния комитет. Познава всички в УЕФА. Боби е мой приятел, но това не е достатъчно, защото трябва да вършиш работата си добре, когато си член на УЕФА. Понякога, дори когато става дума за интересите на българския футбол, той е доста агресивен към нас, но това е разбираемо", разкри президентът на европейската футболна централа.

Чеферин бе запитан какво мисли за Любослав Пенев, който също се кандидатира за президентския пост в БФС. Президентът на УЕФА обаче заяви, че не го познава никак добре.

"Знам, че има конгрес на БФС през февруари. Що се отнася до другия кандидат (б.а. - Любослав Пенев), не съм го срещал лично, но си го спомням като футболист. Той беше много добър играч. Дори повече от много добър - отличен. Но знам само това за него", сподели Александър Чеферин.