Премиерът Огнян Герджиков втрещи: Запишете победата на България като заслуга на служебния кабинет

снимка: Фейсбук Sofia open

България постигна голям успех като победи Холандия с 2:0 в световна квалификация. Срещата от ложите изгледа и служебният премиер Огнян Герджиков. Макар че днес предстоят парламентарни избори, той намери време да се чучне до Борислав Михайлов и да се наслади на "лъвовете", които нахапаха "лалетата". 

Министър-председателят и повереният му кабинет имат за основна цел да осигурят провеждането на честен вот, което е от съдбоносна важност за бъднините на татковината. Ето защо е малко странно часове преди урните да отворят - именно Герджиков да е на стадиона, вместо да се поти над това наистина да бъдат гарантирани безпроблемни избори.

След мача Герджиков не пропусна да се спре до микрофоните и да изкаже мнение за двубоя. 

"Поздравявам всички. Това момче Спас Делев вкара чудесни голове - нека да е жив и здрав. Поздравявам и Хубчев, както и всички в националния тим. с Борислав Михайлов говорехме по доста теми, но няма да разкривам", почна шаблонно властникът. После обаче втрещи с продължението: "Тази победа бе наистина страхотна - можете да я запишете като заслуга и на служебния кабинет", избухна ухиленият премиер.

Думите му смутиха и поставиха в няколкосекунден ступор всички журналисти. Дори и тези, които са врели и кипели и чували какви ли не бисери в последните години.

"Пак поздравявам всички. Публиката другия мач ще напълни стадиона, аз съм убеден в това. Просто момчетата го заслужават" Пак ги поздравявам", продължи Герджиков, който за финал мина и на темата с предстоящия вот. "Денят за размисъл е и не искам да коментирам как победата може да се отрази на избирателната активност и на вота като цяло", обясни Огнян Герджиков и после влетя в бронираната си лимузина под зоркия поглед на дузина яки охранители от НСО.