Европа се прехласна по Спас Делев

снимка: lokomotivpd.com

Героят Спас Делев, който донесе победата над Холандия с 2:0, предизвика възхищението на медиите в Полша и балканските страни. Медиите в Полша се възхищават на постижението му, като му обръщат по-специално внимание, защото носи екипа на местния Погон Шчечин. 

"Добре познатият у нас Спас Делев направи невероятното и смълча Холандия с двата си гола, носейки победата за своята България. На него му трябваха само няколко минути, за да огорчи именития си съперник", пише "Газета Виборча". 

"Българин от Екстракласа (бел. ред. първенството на Полша) разстреля Холандия", възкликва изданието "Полсат Спорт", което засипва с похвали представянето на дребничкия нападател от село Ключ. 

В Словения също акцентират на представянето на Спас Делев, както и в редица други издания от Балканите. А в Македония излезе заглавието, заиграващо се с името на голмайстора: "Нема Спас за Холандия, Делев ги овена лалинята", което в буквален превод означава "Няма спасение за Холандия, Делев увехна лалетата". 

Френският "Екип" също се спира на постижението на Спас, но допуска грешка, като посочва, че е нападател на пловдивския Локомотив.