Предупредиха клубовете да не ритат без позволение с чужди тимове

Във връзка с предстоящите свободни дати във футболния календар, позволяващи организация на приятелски мачове на клубно ниво, ръководството на Българския футболен съюз напомня на всички представители на професионалния футбол и на лицензираните от БФС агенти, че всяка международна контрола следва да бъде предварително съгласувана с международния отдел на съюза в адекватен срок.

Според установения канален ред, приятелските двубои с участието на български клубове подлежат на официална оторизация от страна на международния отдел на БФС, на експерта по почтеността Марио Костурков, както и на Съдийската комисия към БФС с председател Йордан Сталев.

Предупреждаваме, че неспазването на процедурата, заложена от установения ред на ФИФА, УЕФА и БФС, е обект на строги санкции от страна на съответните органи. 

Българският футболен съюз изказва категоричната си позиция срещу евентуални неегламентирани международни контролни срещи и обявява готовността си да съдейства на всички официални държавни институции в случай на нарушаване на регламента.