Преди финала: Роси иска Купата, Заги призна, че търси изненада

снимка: lap.bg

Наставникът на Левски Делио Роси и старши треньорът на Славия Златомир Загорчич дадоха обща пресконференция в навечерието на големия финал за Купата на България. Двамата специалисти изразиха настроенията си преди мача на националния стадион "Васил Левски" утре (сряда) от 19:30 ч.

Италианецът заяви, че това е най-важният двубой за сезона и може изцяло да промени кампанията на Левски. Той иска тимът му да поеме отговорност и да оправдае очакванията на фаворит, печелейки трофея.

"Не ми харесва да говоря преди нещо да се е случило. Това ще бъде важен мач. Ще даде друг смисъл на нашия сезон, ако двубоят се развие добре за нас. Мачът е важен за клуба, футболистите и нашите привърженици. Ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемеш отговорност. Във финал няма фаворити. Говори се, че ние сме фаворити и трябва да поемем тази отговорност. Двубоят е важен и ще бъде голям успех, ако го спечелим.

За да се направи равносметка за представянето на отбора, трябва да изчакаме да минат всички двубои от шампионата. Не съществува рецепта, по която да действа определен отбор. Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, бих избрал ентусиазма. Един такъв мач винаги носи напрежение. Има футболисти, които искат да бъдат сигурни и спокойни. Един отбор е съставен от много хора, а не от определен човек. Мисля, че двубоят е значим сам по себе си. Треньорът трябва да успокои футболистите си и да даде точни указания", заяви наставникът на 26-кратните шампиони.

"Дали ще има изненади? Изненадата може да бъде, ако аз не съм на резервната скамейка. Цветкович е в групата за мача с останалите футболисти. Нямаме проблеми с контузени състезатели. Ако вярваш в нещо, ще го постигнеш. Ако продължаваш да вярваш и да работиш, със сигурност резултатите ще дойдат. Последният човек, който може да дава съвети, съм аз. По-скоро мога да приемам съвети. Този мач е важен и е възможност да спечелим трофей. Важен е за нас и феновете на Левски. Трябва да се мисли, че това е обикновен футболен мач. Мислите на футболистите трябва да са освободени и да играят футбол”, сподели Делио Роси.

От своя страна, Златомир Загорчич отдаде дължимото на "сините" и призна, че те са големият фаворит във финала. Заги сподели, че приема ролята на аутсайдер и затова футболистите му ще играят освободено и ще търсят изненадата. За него успех вече е постигнат и той се изразява в самото класиране на Славия за финалния мач. 

"За нас е чест да играем във финала за Купата на България. Излизаме срещу много силен отбор. Те са абсолютен фаворит. Ние ще излезем и ще играем за удоволствие. Не се предаваме, ще се опитаме да направим изненада”, заяви Загорчич. 

Има напрежение в съблекалнята, защото това са много важни мачове в кариерата на един футболист, но всеки мач носи напрежение. Този финал носи нещо по-голямо. Няма да се предаваме, въпреки че Левски има много добри играчи. Мен не ме притеснява нищо, защото ние постигнахме голям успех, след като се класирахме за финала”, добави сърбинът.

"Няма да има промени. Разчитам на тези играчи, разполагаме с много добри момчета и вярвам, че ще се справим. Не съм наясно със състава. Има леко контузени, ще изчакам днешната тренировка, а след това ще поговоря с момчетата и ще взема решение", заяви Златомир Загорчич.