Левски ще чупи рекорд по посещаемост на ЦСКА

снимка: lap.bg

Левски е на път да подобри страхотен рекорд, който се държи от ЦСКА. "Сините" почти изкупиха билетите за финала за Купата срещу Славия, който е утре (9 май) от 19:30 ч. на националния стадион "Васил Левски". Привържениците на 26-кратните шампиони искат да препълнят стадиона и да бъдат гледани по трибуните от възможно най-много хора.

Рекордът за посещаемост на двубой между два български тима през настоящия век се държи от ЦСКА. През 2016, когато "червените" бяха в третото ниво на футбола ни, те играха финал за Купата на "Васил Левски" пред 33 345 зрители. Тогава тимът на Христо Янев надви Монтана с 1:0 и стана първият отбор от Трета лига, който печели отличието.

Феновете на Левски обаче се канят, че на предстоящия финал ще има повече хора по трибуните. "Имаше няколко почивни дни, но хората звънят и питат непрекъснато за билети. Фенове от цялата страна искат да присъстват на този финал. Ще бъдем 35 000", твърдят привържениците на 26-кратните шампиони.

Феновете на столичани са решили да напълнят до краен предел националния стадион "Васил Левски", като в продажба бяха пуснати 33 000 билета. 29 000 от тях са за "синята" част. От тях има на разположение още около 2900 билета - малко над 1300 в 14-хилядния Сектор "Б", както и над 1500 за лъвчето на Сектор "Г" откъм Сектор "В".