Празникът на НСА ще се състои на 15 ноември

снимка: nsa.bg

На 15 ноември 2013 година на територията на НСА "Васил Левски" в Студентски град в София ще се състои "Празникът на Академията".

Програмата включва тържествено събрание, което ще се проведе в Аула 1 с начало 11.30 часа. Ще бъде представена историята на спортната Академия от създаването й до наши дни.

След приключване на събранието ще бъдат поднесени цветя пред паметниците на ректорите на НСА "Васил Левски" и венец пред патрона на Академията - Васил Левски.

От 13.00 часа в обновената Многофункционална спортна зала ще се проведат спортни състезания и игри с публиката.

Победителите ще бъдат наградени със символични награди. На 15 ноември миналата година на Тържествено събрание на Академичната общност на Национална спортна академия "Васил Левски" се приема датата 15 ноември да бъде Официален празник на НСА "Васил Левски". Тази дата има особено значение за Академията.

На 15 ноември 1942 година в Аулата на Софийски университет "Св. Климент Охридски" в присъствието на представители на държавната администрация, Дипломатическия корпус, чуждестранни гости, преподаватели и студенти, тържествено е открита първата академична година на Държавното висше училище за телесно възпитание.