Празник на волейбола в родния град на Виктор Йосифов

Празник на волейбола ще има в Омуртаг - родния град на националния ни състезател Виктор Йосифов.

Празникът ще е под надслов "Турнир на таланти" и е организиран от местния волейболен клуб Омуртаг, където Йосифов започва заниманията си в спорта, за да бъде обявен през 2009 година при дебюта си за националния тим на Европейското първенство в Турция за най-добър блокировач.

Турнирът е за купа "ASICS" за момчета родени след 1 януари 2002 година и ще се проведе на 8 и 9 ноември в Омуртаг под патронажа на Любомир Ганев, вицепрезидент на Българска федерация волейбол /БФВ/ и официален представител на "ASICS" за България.

Целта на състезанието е обогатяване на волейболната култура на подрастващите, чрез среща с една от легендите на българския и световния волейбол - Любо Ганев, както и запълване на бедния есенен спортен календар в общината.

Друга основна задача е привличането на родителите, като активни помощници и съмишленици на клубовете в ежедневната работа с децата.

Наградният фонд за спортния форум ще бъде осигурен от "ASICS" и Волейболен клуб Омуртаг с треньор Андрей Йорданов, посочва БТА. Предвидени са отборни и индивидуални награди за участниците.