Данчо Лазаров: Пламен Констатинов и Кузюткин остават

Няма да бъде сменен нито един треньор на национален отбор по волейбол, обяви президентът на федерацията Данчо Лазаров.

"Това все пак са предварителни нагласи, всичко ще се реши на заседанието на ръководството през ноември", коментира Лазаров пред в. "Труд" "Отлагаме сбирката за дата след конгреса на Международната федерация (ФИВБ), който е в края на този месец в Италия. По този начин, когато ние решаваме бъдещето на нашия волейбол, ще се съобразим и с взетите решения на най-висшия форум на ФИВБ."

Така се очаква Пламен Константинов да продължи с мъжете, Владимир Кузюткин - с жените, Николай Желязков да води младежите, а Петър Дочев - девойките.

На младите момчета и момичета предстоят световни квалификации през януари и поради тази причина ще се пренареди календарът на вътрешното първенство, като се очаква да има прекъсване около 20 декември. По-голямата част от тези национални отбори са от състезатели, играещи у нас.

На заседанието на управата ще се дискутират докладите на националните треньори за световните първенства, но Константинов и Кузюткин няма да присъстват.

Лазаров и неговият заместник Иван Тодоров заминават след 2 дни на конгреса на Европейската конфедерация в Анталия, а после ще бъдат и в Италия. Очаква се още в Турция да станат ясни форматите на Световната лига и Гран при.

България ще иска домакинството на финала във второто ниво на лигата, както и един от турнирите на жените в Гран при, където нашите са пак във второто ниво.