Прандели посочи предимствата на отборите от Америка

снимка: БТА/AP

Южноамериканските отбори имат две основни предимства пред останалите на Световното първенство 2014 в Бразилия, каза селекционерът на Италия Чезаре Прандели на пресконференцията преди двубоя срещу Коста Рика.

"Те се приспособяват много по-добре към жегата и високата влажност на въздуха и са по-свежи. Освен това имат афинитет към офанзивния футбол, което затруднява техните съперници.

Но нямаме извинения, ако не спечелим срещу Коста Рика", каза Прандели. "Надявам се ФИФА да разреши паузите за вода по време на мачовете, защото жегата е непоносима. Климатът не е нормален.

В един момент е 20 градуса и 57 процента влажност, а след 20 минути облаците се разсейват и става 40 градуса и 70 процента влажност", каза още Прандели, цитиран от БТА.

Селекционерът за пореден път посъветва звездата Марио Балотели да се концентрира изцяло върху изявите си на терена. "Ако погледнем последните четири години, има моменти, в които той е нашето основно оръжие, което може да качи Италия и на луната, но след това има периоди, в които той сякаш не е същият футболист.

Най-важно е Балотели да се концентрира през всичките 90 минути. Ако не го направи, ще търсим някой друг да го смени. Той е много важен играч за нас, но само ако дава 100 процента от себе си", каза Прандели.

Капитанът и вратар на отбора Джанлуиджи Буфон може да се завърне в титулярния състав, разкри Прандели. Буфон изкълчи глезена си и пропусна първия мач от групите срещу Англия.

Крайното решение за вратаря ще бъде взето в последния момент преди мача с Коста Рика утре.