Порто няма да се затваря срещу Байерн

галерия:

снимка: БТА/AP

Старши-треньорът на Порто Жулен Лопетеги заяви, че португалците няма да пазят резултата срещу Байерн (Мюнхен).

"Драконите" изненадаха баварците на стадион "До Драгао" и победиха с 3:1, което обнадежди феновете за нов полуфинал в Шампионска лига. За последен път португалците бяха сред четирите най-добри отбори през 2004-та година, когато начело с Жозе Моуриньо спечелиха турнира.

Лопетеги е наясно, че реваша ще бъде много труден, но вярва, че ако отборът се труди, ще елиминира баварците.

"Разбира се, че ще направим някои промени, но подходът към двубоя ще бъде същия. Ние се предвидлив отбор и не сме способни на много изненади. Атакуваме, когато играем с топката, а когато тя не е в нас, се опитваме да я спечелим. Не губя време и енергия в мисли, какво ще направи Байерн. Трябва да сме фокусирани върху себе си", сподели наставникът на Порто.

"Необходимо е да демонстрираме всичко, върху което сме работили. Имаме големи амбиции. Ще бъде много трудно изпитание, но ще трябва да намерим прости отговори.

4139103

Играем срещу един от най-добрите отбори в света. Не ни интересува какво може да се случи. Трябва да се борим и да определим, какво ще стане на терена. Ще се опитаме да създадем положения и да играем нашата игра.

Горди сме с постигнатото в Шампионска лига през сезона. Ще се трудим много, ще се опитаме да наложим нашия стил на игра и ще се стараем да вкараме. Няма конкретна формула за успех. Подходът е важен, а не детайлите", завърши Лопетеги.