Попето и Занев в Отбора на кръга в Русия

снимка: Facebook

Капитанът на националния отбор Ивелин Попов, който играе за Рубин, и левият бек на Амкар Петър Занев попаднаха в Идеалния отбор на 24-ия кръг на руската Премиер лига. Нападателят реализира попадение за равенството 1:1 срещу Урал, като това бе втори негов гол в 3 мача, откакто премина под наем при казанци. Занев пък даде асистенция за сензационния успех с 2:1 над лидера Локомотив (Москва).

"Можеше да има и друг защитник на тази позиция в единадесеторката ни, защото Георги Шенников реализира гол. Но ние избрахме Петър Занев, защото неговата асистенция към Аарън Оланаре спомогна да се осъществи голямата сензация на кръга и Амкар да победи лидера Локомотив (Москва). И затова се спираме именно на българина отляво на отбраната", пише сайтът soccer.ru, който редовно изготвя класацията.

"В Рубин Ивелин Попов действа по начин на върха на атаката, който позволява на наставника Курбан Бердиев да покаже на колегата си от Спартак - Масимо Карера, че не го е използвал по най-добрия начин, докато беше в отбора му. За Рубин Попов отбеляза втори гол в три мача, а в Казан определено са щастливи.

И изниква въпросът какво би станало през лятото? Дали Рубин ще го откупи, или пък Масимо Карера ще успее да намери място за него в плановете си?", питат колегите от руското издание, предупреждавайки треньора на Спартак (Москва).