Делио Роси остава в Левски и готви мащабна вратарска рокада

снимка: lap.bg

Делио Роси ще продължи да бъде треньор на Левски. Италианецът все още се ползва с доверието на собственика Спас Русев, въпреки част от слабите резултати на отбора, пише "Тема Спорт" в днешния си брой.

Италианският специалист допусна две поредни загуби в първенството, след като отстъпи на ЦСКА-София с 0:1 в голямото дерби, а след това мощно падна пред Берое с 1:2 на "Герена". Макар феновете на "сините" да са турбулентни в своите настроения, те в крайна сметка застават зад опитния специалист.

Той дори е предприел следващите си стъпки на трансферния пазар, а най-голямата е смяната на вратаря Божидар Митрев. Капитанът допусна много грешки срещу Берое. Той носи вина за първото попадение в мача, дело на Педро Еуженио, и не бе убедителен при второто.

Неточностите за Митрев започнаха да се трупат. И въпреки че наскоро Левски удължи договора на 31-годишния футболист, Роси и екипът му вече се оглеждат за друг опитен страж. В момента сините разполагат с още четирима играчи за този пост, като и те, както и Митрев, са юноши на клуба. Това са Николай Кръстев, Петър Иванов, Димитър Шейтанов и Александър Любенов.