Полуфиналист от AusOpen забърка скандал с уговорени срещи

Полуфиналистът от тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън Лука Пуй разкри в интервю за RMC Sport, че е получавал предложение да участва в уреждане на резултатите от свои мачове. Това се е случило в миналото на турнири от ниските нива на ATP в източната част на Европа. „Много е лесно да отидеш и да заложиш, анонимно е, особено в държавите от Източна Европа.

Играх на „Чалънджъри“ в Румъния и там имаше група от 4-5 човека, които ме подкрепяха като луди. На другия ден обаче се обърнаха срещу мен, защото бяха заложили“, сподели Пуй.

„Никога не съм отговарял на такива предложения, не си струва. Намирам за несериозно да продаваш резултатите от мачовете си, да приемаш пари, за да загубиш сет. Трябва да работиш здраво, както останалите, за да се изкачиш в световната ранглиста“, заяви французинът, който е получавал подобни предложения през социалните мрежи.

„Помислих си, че тези играчи се нуждаят от пари, за да пътуват. Когато им предложат 5000 евро за загуба, при положение че биха спечелили 1000 при титла, разбирам че им е трудно откажат. Тенисист като Гийермо Оласо получи петгодишно наказание за това, браво на него“, остана възмутен Пуй.

Световният №17 смята, че залозите за турнири от по-ниска категория трябва да бъдат премахнати. „Има толкова много пари, генерирани от залози. Мисля, че е наистина сложно да се вземе такова решение, но можем да елиминираме залагането на турнири от сериите „Фючърс“.

TennisKafe.com