Полша с пета поредна победа на Световното по волейбол

снимка: poland2014.fivb.org

Отборът на Полша си осигури първото място в група А на Световното първенство по волейбол. Домакините се справиха в последното дерби от тази група срещу отбора на Аржентина след 3:0 гейма (25-20, 25-20, 25-23).

Поляците зарадваха публиката във Вроцлав като спечелиха пета поредна победа и записаха само победи в първата групова фаза.

Мачовете от втората групова фаза на поляците ще се проведат в Лодз. Освен Полша в група Е ще са и отборите на Аржентина, Сърбия, Австралия, Франция, Иран, САЩ и Италия. Резултатите между отборите от първата групова фаза се запазват.

Най-добри за отбора на Полша бяха Мариуш Влазли и Михал Винярски, които записаха по 16 точки. За отбора на Аржентина Себастиан Соле и Хосе Луис Гонзалес реализираха съответно 11 и 10 точки.

Аржентинците успяха да противодействат на своя съперник чак в третия гейм. Играта на домакините в заключителните минути направи впечатление. Поляците показаха много голяма концентрация и ефективност. Аржентина заема временно второто място преди двубоя на Сърбия срещу Камерун, който е последен в тази група.