Погват новия треньор на ЦСКА за чутовна корупция

Огромен корупционен скандал се разрази в Словакия. Една от водещите медии в държавата -  topky.sk, твърди, че полицията разследва дали Спартак (Търнава) не си е купил титлата. Както е известно, треньор на шампионите бе Нестор Ел Маестро, който е считан за сигурен нов наставник на ЦСКА. Според topky.sk , цитиран от Новспорт, разследването касае разнищването на корупционна схема, в която са участвали повече от едно лица, представляващи интерес за полицията. Медията се е добрала до част от текстовете в разследването, в които конкретни имена не присъстват, но изглежда, че въпросните заподозрени са добре известни на властите заради "криминалната си дейност в специфична област”.
 
Целта сега пред разследващите е да бъдат открити документи или информатори, които да хвърлят повече светлина върху потенциалната престъпна схема.
 
От разследването става ясно, че всичко се прави по поръчка на влиятелен човек, който официално няма никаква роля в шампиона на Словакия.
„След като този човек става част от влиянието върху мачовете и предвид неговото минало, започват обаждания на играчи и им се предлагат подкупи, за да играят по определен начин в конкретни срещи”. По тази линия властите стигат до извода, че става дума за човек „с позиции във футболните среди”.
 
За въпросния човек се твърди, че е имал среща с футболист на Ружомберок преди мач срещу Спартак Търнава. Той прилъгал играча, че иска да се срещне с него относно „футболна възможност”, а след това му предложил 5000 евро с конкретни задания за мача. Въпросният играч, който вече е дал показани, категорично отказал да приеме офертата. Той обаче я повторил и дори обещал помощ с кариерата занапред, като добавил, че тимът му така или иначе няма шанс да спечели, защото реферите вече били „инструктирани”.  Дори това не убедило футболиста да съдейства, а от другата страна имало молба към него да забрави целия разговор.
 
Той обаче постъпил по съвсем друг начин – обявил всичко пред клуба и отбора, а след това оттам информирали и Словашката футболна асоциация. След това въпросът бил придвижен към Националната криминална агенция, откъдето стартират мащабното разследване.