Ел Маестро ще прибира по 20 000 евро на месец

Нестор Йевтич ще получава по 20 000 евро на месец като треньор на ЦСКА, твърди „България днес" по информация на свой източник от Борисовата градина. Сърбинът с английски паспорт е считан за сигурен наследник на Христо Янев, който води временно тима в края на сезона. За сравнение, наставникът на Левски Делио Роси получава 24 000 евро на месец, но има много по-голям опит зад гърба си.
 
През последните няколко седмици ситуацията на „Армията" е динамична и се променя непрекъснато. В края на миналата седмица фаворит беше полякът Мачей Скоржа. Но ръководството на „червените" промени плановете си и взима друго решение. За треньор е избран Ел Маестро, който е считан за треньор с голям потенциал, а през миналия сезон направи Спартак (Търнава) шампион на Словакия.
 
Той е предпочетен пред Любослав Пенев, Красимир Балъков и доста чужденци, които са били в списъка на ЦСКА. Очаква се тези дни да бъде обявено и кой ще е спортен директор на „червените".

Междувременно стана ясно, че Ел Маестро е бил изправен пред труден избор при преговорите си с ЦСКА. До последно той е бил считан за сигурен нов треньор на Унион (Берлин). Любопитното е, че преди години начело на този германски отбор беше Георги Василев, като нашият специалист дори изведе скромния тим до финал за Купата на Германия.
 
Ел Маестро е бил чакан в Берлин в петък, за да бъде официално представен. Но вместо да работи в Германия, младият специалист предпочита „Българска армия". Твърди се, че Нестор ел Маестро бил изкушен от миналото  на автентичния ЦСКА и амбициите на новия клуб. Както и от възможността да води тима в Лига Европа. Освен това при „червените" за треньора няма да има езикова бариера. С чужденците Нестор може да говори на испански и английски. А с българите - на сръбски.