Почина легендарен треньор на братята Кличко

В клиника в Хамбург на 67-годишна възраст почина от инфаркт легендарният германски треньор по бокс Фриц Здунек, който е бивш треньор и на украинските братя Виталий и Владимир Кличко.

Фриц Здунек е роден на 18 април 1947 година във ФРГ. Той е подготвил 11 световни шампиони по бокс. Под негово ръководство украинецът Виталий Кличко става световен шампион за професионалисти в тежка категория на Световната боксова организация и на Световния боксов съвет.

Здунек тренира и Владимир Кличко, който през 2003 година става световен шампион за професионалисти в тежка категория на Световната боксова организация.

Сред неговите възпитаници са били и други известни боксьори - полякът Дариуш Михалчевски и германецът Феликс Щур, руснаците Денис Бойцов и Александър Александров.

Братята Виталий и Владимир Кличко изразиха своите съболезнования: "Днес ние получихме печелната новина от семейство Здунек, отиде си от живота нашият приятел и бивш треньор Фриц Здунек. Когато ние пристигнахме в Германия, той беше нашият най-важен човек. Той ни подкрепяше и именно той ни направи световни шампиони, за което вечно ще му бъдем благодарни. Неговата смърт е наша лична загуба. Изразяваме нашите дълбоки съболезнования".