Благой Найденов: Нормално е да съм Млад спортист номер 1

снимка: БТА

Младият боксьор Благой Найденов демонстрира завидно самочувствие след днешните награди за най-добрите млади спортисти в България за 2014-а година. Той заяви, че не вижда никой друг, освен себе си, който да заслужава първото място днес.

"Тази година ми е доста силна, станах и световен, и олимпийски шампион. Нормално е да бъда първи, спечелих всичко, което можех. Но аз съм си максималист и винаги гоня първото място, когато и където да участвам, коментира Благой Найденов след церемонията, организирана от сайта Виаспорт.

Младокът обаче съвсем скоро ще приключи с аматьорския бокс и ще премине в редиците на професионалистите. Той смята, че жертвите, които е правил в кратката си кариера до тука са достатъчни, а не е получил необходимата възвръщаемост като финансово измерение.

Найденов имал две предложения да продължи на профиринга, но избрал това на ирландски мениджър. Той все пак ще изчака да види дали държавата, БОК няма да направят постъпки за задържането на млади състезатели като него в олимпийското семейство до Рио де Жанейро и след това ще вземе окончателното си решение.

Благой е ученик в 12-и клас, тази година ще завърши средното си образование, а след Нова година непосредствено стартира подготовката си заедно с треньора си Аспарух Георгиев. Договорът му с ирландския профи-мениджър влиза с участието му в първи мач на ринга за професионалисти.

Спортист номер 1 на България сред юношите и младежите определя легендата Мохамед Али като свой идол в бокса, посочва БТА.

Sporta.bg уточнява, че на снимката Благой Найденов получава наградата си Спортен икар за изминалата година от председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.