Плевен награждава най-добрия си спортист за 2013 на 13 декември

снимка: БТА

Спортистът на Плевен за 2013 година ще бъде обявен на 13 декември в Актовата зала на общината и ще получи Почетен плакет, съобщиха от общината.

През миналата година за номер 1 в най-големия град в Дунавската равнина бе избран боксьорът Детелин Далаклиев. През 2013-а са номинирани 21 състезатели в 11 вида спорт.

Победителят ще бъде определен традиционно чрез анкета между специалисти в спортните клубове, Ученическата спортна школа и Държавното спортно училище "Георги Бенковски", журналисти и представители на властите, сред които областният управител, кметът и заместниците му.

Освен "Спортист на годината", ще бъдат наградени атлети в категорията "Перспективен млад състезател" в две възрастови групи - до 14 и до 18 години, в които са номинирани 35 състезатели.

Традиционно ще бъдат обявени и отбор и треньор на годината за Плевен. За треньор на годината са номинирани 16 специалисти.

Отборите на Плевен в елитните групи по баскетбол за мъже, волейбол и хандбал за жени тази година имат незавидно класиране, а футболният Спартак е в аматьорска група, което е затруднило участниците в анкетата. Някои не са определили отбор на годината, тъй като считат, че няма достоен за тази награда в момента.

Тържественото награждаване ще стане в петък от 11:00 часа.